Poliüretan Enjeksiyon Yalıtımı

Poliüretan Enjeksiyon Su Yalıtımı

Poliüretan enjeksiyon; düşük viskoziteli, esnek bir yapıya sahip olup, duvarlarda oluşan boşlukları hatta kılcal boşlukları bile doldurma özelliğine sahiptir. Poliüretan emjeksiyon sistemi bu sayede betonun içindeki  boşluk ve kılcallarda oluşan su sızıntılarına %100 çözüm sağlamaktadır. Beton ve ters çevrilmiş alanlarda mükemmel bir su yalıtımı sağlayan, solvent veya solvent içermeyen özelliği sayesinde negatif yönden gelen yer altı sularının kesilmesinde kullanılan kimyasal bir reçinedir. Bir tür polimerdir de diyebiliriz.

Poliüretan enjeksiyon MDI sıvı yapılı bir malzemedir. Duvardaki boşluk ve çatlaklara uygulandığı an su ve hava ile reaksiyona girerek 10 - 40 kat şişme sağlamaktadır. Reaksiyon hızı, içerisinde bulunan katalizör karışımı çoğaltılarak artırılabilir. Bu şişme özelliği sayesinde boşluk içerisinde ilerleyerek suyun yolunu tıkama ve çatlakları doldurma görevini üstlenir. Poliüretan enjeksiyonun yapısının sıkı ve homojen olması su ile karışmasını engeller. Diğer yazılarımızda ve uygulanma alanlarında da bahsettiğimiz gibi su yalıtımında da ömürlük işler çıkartmada oldukça başarılı bir üründür.

Poliüretan enjeksiyon uygulaması için dikkat edilmesi gerekenlerden biri uygulanacak alana göre yavaş şişen bir poliüretan enjeksiyon sıvısı kullanılmalıdır. Çünkü içeride hızlı şişerek ilerleyen poliüretan, ilerlemekte zorlanır ve suyun geldiği boşluğu tamamen yok edemez. Kapalı alanlarda ise kapalı bölgenin hacmi bilinmediğinden malzemenin yayılma hızı önemlidir. Ayrıca ürün rijit ve flex olmak üzere iki farklı şekilde karşımıza çıkar. Ugulama yapan kişi yer analizi yaptıktan sonra hangi ürünü tercih edeceğine karar vermelidir. Uygulamayı işinde uzman ve bilgili kişiler tarafından yapılması ve malzeme kalitesi çok önemlidir. Zira alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapılan poliüretan enjeksiyon uygulama sonuç vermemekle birlikte sizi de maddi yönden memnun etmeyerek, başka çareler aramaya mecbur bırakacaktır.

Poliüretan Enjeksiyon, her hava koşulunda yüksek esnekliğe sahip bir malzemedir. Özellikle su sızdırmazlığında bir çözümdür. Penetre olma özelliği çabuk olduğu için hızlı çözüm sunar. Solvent barındırmaz. Çevre dostu bir üründür. Uygulanacak zemin ister ıslak ister kuru olsun yapışma özelliği gösterir. Ayrıca uygulandığı beton ve donatıya yalıtım sağlayarak, uygulandığı alanı nemin ve suyun olumsuz etkilerinden korumak gibi özellikleri vardır. Yalıtımı yüzeysel olmayıp tam yalıtım sağlar. Ortalama poliüretan enjeksiyon fiyatları en düşük 20,00 M2/EURO olmak üzere maksimum 50,00 M2/EURO'ya kadar çıkmaktadır. En doğru fiyatı almak için mutlaka zemin keşifi ve fizibilite çalışması yapılmalıdır.

Poliüretan enjeksiyon fiyatları nasıl belirlenir sorusuna şöyle yanıt vermek gerekirse, işin genel durumu hakkında değerlendirme yapılarak genellikle perde duvar dipleri yani soğuk derzlerden gelen sular için şöyle belirlenir. Su gelen bölüm mtül cinsinden fiyatlardırma yapılmaktadır. Tüneller, Asansör kuyusu, Havuzların fiyatlandırması ise kg olarak yapılmatadır. Size en doğru fiyatı verebilmek için bizimle lütfen görsel ve video paylaşın.

 

2024 Yılı Poliüretan Enjeksiyon Fiyatları;

  • Genel Poliüretan Enjeksiyon  25 € - 50 €(Euro)/Kg

  • Mtül Poliüretan Enjeksiyon Fiyatları 2.000 TL - 3.000 TL

Poliüretan Enjeksiyon

Poliüretan enjeksiyon uygulama şekli üç şekildedir.

1.Islak su akan çatlaklara poliüretan enjeksiyon uygulaması:

Su sızıntısı olan çatlakların içerisine (paker) dübel yardımıyla basınçlı şekilde enjeksiyon uygulanır.

2. Soğuk derzlerin poliüretan enjeksiyon su yalıtım uygulaması:

Özellikle içerisinde su akan çatlaklar korozyona sebep olduğu için bu uygulama önemlidir. Yapıyı donan su tahrip etmektedir. Bu durumlarda poliüretan enjeksiyon ve özel jel enjeksiyon uygulanmaktadır. Temel perde bileşim noktalarında, soğuk derzlerde, aralıklı dökülen perde beton yüzeylerinde, yüzme havuzu ve su depolarında bu durum sık görülmektedir.

3. Yapısal güçlendirme için uygulanan poliüretan enjeksiyon:

Taşıyıcı temellerin tahrip olup işlevini yitirdiği, korozyona uğramış yapılarda yapılan güçlendirme uygulamasıdır. Bu uygulama taşıyıcıları daha sağlam ve güçlü yapar. Uygulama esnasında poliüretan reçine esaslı rijit ürünler kullanılır. Sonuç ise eski betondan daha sağlam olmaktadır.

Poliüretan Enjeksiyon Yalıtımı

Poliüretan Enjeksiyon Kullanım Alanları;

  • Dışarıdan müdahale edilemeyen Perde beton, Temel, Kolon ve Kirişlerde,
  • Baraj, Hes, Su depoları, Yüzme havuzları, Tüneller,
  • Bodrum, Sığınak, Asansör kuyusu, Su giderleri,
  • Karot boşluğu, Zemin çatlakları, Fore kazıklarda,
  • Kazı esnasında karşılaşılan basınçlı suyun durdurulmasında,
  • Bina temelleri, Diğer temeller, Perde duvarlar, Otoparklar
  • Yer altı sularında ters yönden gelen suyun durdurulması için ve tüm yapıların su kaçaklarının yalıtımları kullanım alanları arasında sıralanabilir
  • Poliüretan enjeksiyonla su izolasyonunun yanında atık su sızıntısı izolasyonu da yapılabilmektedir.
  • Poliüretan Enjeksiyon Konusunda Uzman ekibimizden soru ve fiyat bilgisi konusunda iletişime geçebilir detaylı bilgi alabilirsiniz sağlıklı günler dileriz...

whattshap: wa.me/905447161195

Poliüretan Enjeksiyon Yalıtımı